kennisdeling piekoo

Kennisbank

Hier vindt u interessante informatie over onze producten en de branches waarin onze producten uitgebracht worden.

 
beloning bewindvoerders curatoren mentoren
De beloning voor curatoren, bewindvoerders en mentoren is gepubliceerd
De beloning voor 2021 is afgelopen week bekend gemaakt in de staatscourant. Lees hier met welk percentage de beloning is geïndexeerd en download een handig overzicht met daarin alle tarieven.
 
bewindregister bescherming ongeldig bewindvoerder
Kan de bewindvoerder bij een gepubliceerd bewind een (koop-) overeenkomst ongeldig verklaren?
Sinds de invoering van de Wet wijziging Curatele, Bewind en Mentorschap zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo is verkwisting niet langer een grond voor curatele. Ook wordt een betere bescherming geboden door publicatie van het bewind in een (openbaar) register. Hoe ver strekt die betere bescherming?
 
adviesrecht gemeenten
Schuldenbewind voortaan voor bepaalde tijd en gemeente mag advies uitbrengen
De eerste kamer heeft kortgeleden ingestemd met het wetsvoorstel dat adviesrecht van gemeenten bij een schuldenbewind regelt. Ook kan een schuldenbewind voortaan alleen nog voor een bepaalde duur worden uitgesproken. In dit artikel gaan wij in op de gevolgen voor het bewind en de bewindvoerder.
igor basis en igor plus
Nieuw: IGOR BASIS en IGOR PLUS
Vanaf 7 september kunnen bewindvoerders, budgetbeheerders en schuldhulpverleners kiezen uit twee varianten van het softwarepakket IGOR: IGOR BASIS of IGOR PLUS.
 
vernieuwen pkioverheid certificaat
Communiceert u als bewindvoerder via KEI? Vervang tijdig uw certificaat!
Veel bewindvoerders communiceren digitaal via KEI met de rechtbank. Deze digitale manier van communiceren wordt beveiligd met een zogenaamd PKIoverheid certificaat. Sommige certificaten voldeden niet aan de eisen. Wij leggen uit wat de gevolgen zijn en hoe u veilig kunt blijven communiceren met de rechtspraak.
 
ondertekenen rekening en verantwoording
De rekening- en verantwoording: jouw cliënt tekent voor akkoord, tenzij…
Dat de bewindvoerder periodiek verantwoording moet afleggen is niet nieuw. De vraag die steeds vaker wordt gesteld: wie tekent nu de R&V? De bewindvoerder, de cliënt, of beide? In dit artikel geven we antwoord op die vraag.
123

Neem direct contact met ons op!

Vraag informatie op

Contactformulier

Stuur ons een e-mail

info@piekoo.nl

Bel ons op

030-7210005

Kom bij ons langs

Arkansasdreef 32C
3565 AR Utrecht