kennisdeling piekoo

Kennisbank

Hier vindt u interessante informatie over onze producten en de branches waarin onze producten uitgebracht worden.

 
Werkzaamheden start (familie-)bewindvoerder
Benoemd als bewindvoerder? Dit moet je weten!
Als je bent benoemd als bewindvoerder, dan vangen je inhoudelijke werkzaamheden aan. In dit artikel leggen we alles uit over de aanvangswerkzaamheden en de periodieke verantwoording aan de rechtbank.
 
Beschikking bewindvoerder
De beschikking: wat staat er allemaal in?
Wanneer de beschikking op de deurmat valt, dan vangt daarmee het bewind aan. De beschikking bevat veel informatie. Wat er in de beschikking staat, leggen we uit in dit artikel.
 
Wetswijzigingen schuldenbewind beschermingsbewind
De belangrijkste wetswijzigingen voor (schulden-) bewinden
In 2021 worden veel wetswijzigingen doorgevoerd die invloed hebben op het werk van de bewindvoerder. In dit artikel gaan we verder in op de wetswijzigingen die betrekking hebben op het executie- en beslagrecht.
Vereenvoudigde beslagvrije voet
De vereenvoudigde beslagvrije voet treedt nu écht in werking
Al in 2017 werd het wetsvoorstel “Wet vereenvoudiging beslagvrije voet” als hamerstuk aangenomen en nu is het zover: vanaf 1 januari 2021 treedt de wet in. Doel van de wet is het vereenvoudigen van de regels voor de beslagvrije voet. Dit is het deel van het inkomen waar de deurwaarder geen beslag op mag leggen. In dit artikel leggen wij uit wat er precies wijzigt.
 
bewindvoerder digid
Gebruik DigiD door wettelijk vertegenwoordigers
Bewindvoerders zijn vaak aangewezen op digitale kanalen van instanties waarmee cliënten te maken hebben. Soms maakt dit het werk van de bewindvoerder gemakkelijker. Helaas gelden deze voordelen niet voor digitale communicatie met de overheid. De overheid vereist immers een DigiD. Bewindvoerders mogen hiervan geen gebruik maken.
 
bankkosten bewindvoerder
Update: doorbelasten bankkosten ook in 2021!
In september van dit jaar schreven we over de toenemende bankkosten voor (familie-) bewindvoerders en de tijdelijke maatregel van de expertgroep CBM van de Rechtspraak. De CBM tarieven voor 2021 zijn inmiddels bekend. Maar hoe zit het met de bankkosten?
123

Neem direct contact met ons op!

Vraag informatie op

Contactformulier

Stuur ons een e-mail

info@piekoo.nl

Bel ons op

030-7210005

Kom bij ons langs

De Limiet 15D 2.04
4131 NR Vianen