kennisdeling piekoo

Kennisbank

Hier vindt u interessante informatie over onze producten en de branches waarin onze producten uitgebracht worden.

 
Wetswijzigingen schuldenbewind beschermingsbewind
De belangrijkste wetswijzigingen voor (schulden-) bewinden
In 2021 worden veel wetswijzigingen doorgevoerd die invloed hebben op het werk van de bewindvoerder. In dit artikel gaan we verder in op de wetswijzigingen die betrekking hebben op het executie- en beslagrecht.
 
Vereenvoudigde beslagvrije voet
De vereenvoudigde beslagvrije voet treedt nu écht in werking
Al in 2017 werd het wetsvoorstel “Wet vereenvoudiging beslagvrije voet” als hamerstuk aangenomen en nu is het zover: vanaf 1 januari 2021 treedt de wet in. Doel van de wet is het vereenvoudigen van de regels voor de beslagvrije voet. Dit is het deel van het inkomen waar de deurwaarder geen beslag op mag leggen. In dit artikel leggen wij uit wat er precies wijzigt.
 
bewindvoerder digid
Gebruik DigiD door wettelijk vertegenwoordigers
Bewindvoerders zijn vaak aangewezen op digitale kanalen van instanties waarmee cliënten te maken hebben. Soms maakt dit het werk van de bewindvoerder gemakkelijker. Helaas gelden deze voordelen niet voor digitale communicatie met de overheid. De overheid vereist immers een DigiD. Bewindvoerders mogen hiervan geen gebruik maken.
bankkosten bewindvoerder
Update: doorbelasten bankkosten ook in 2021!
In september van dit jaar schreven we over de toenemende bankkosten voor (familie-) bewindvoerders en de tijdelijke maatregel van de expertgroep CBM van de Rechtspraak. De CBM tarieven voor 2021 zijn inmiddels bekend. Maar hoe zit het met de bankkosten?
 
bijzondere bijstand bewind op tijd aanvragen
Bijzondere bijstand: vraag het op tijd aan!
Vaak komen de kosten van beschermingsbewind in aanmerking voor vergoeding vanuit de bijzondere bijstand. Maar wist je dat deze aanvraag al kan worden afgewezen als deze aanvraag wordt verstuurd één dag nadat het bewind is ingegaan?
 
gemeenten voeren bewind in eigen beheer uit  bijzondere bijstand
Steeds meer gemeenten bieden bewind aan. Kan dat zomaar?
Steeds meer gemeenten bieden zelf beschermingsbewind, zo ook de gemeente ’s-Hertogenbosch sinds september 2020. Worden bewindvoerders in betreffende gemeenten hierdoor buitenspel gezet?
123

Neem direct contact met ons op!

Vraag informatie op

Contactformulier

Stuur ons een e-mail

info@piekoo.nl

Bel ons op

030-7210005

Kom bij ons langs

Arkansasdreef 32C
3565 AR Utrecht